hello designer tour

Embassy of Data

WAAR ZITTEN DE SENSOREN EN WAAR HANGEN DE CAMERA'S?


De Embassy of Data, een meerdaags-programma van 20 tot en met 29 oktober tijdens het World Design Event in het oude V&D-gebouw in Eindhoven, wil meer bewustzijn creëren van de mogelijkheden en kansen van data, maar ook van de bedreigingen én tekortkomingen. In een tentoonstelling en een uiteenlopend programma van laagdrempelige hoorcolleges, serious games en een internationale conferentie worden bezoekers geconfronteerd met vraagstukken rondom data en de – vaak onzichtbare – impact van data op ons dagelijks leven.


De Embassy of Data wil een proces inzichtelijk maken dat doorgaans onzichtbaar is of achter gesloten deuren plaatsvindt. De tentoonstelling laat in samenwerking met ontwerper Richard Vijgen het publiek begrijpen en ervaren welke vraagstukken er zijn rondom data. Want, welke data wordt verzameld? Waar zitten de sensoren en waar hangen de camera’s? Waar en hoe worden mobiele telefoons via Wi-Fi-tracking gevolgd? Wat, waar en hoe lang wordt informatie bewaard? En wie houdt toezicht?


VAN SERIOUS GAME TOT COLLEGE VOOR BEGINNERS


In aanvulling op de tentoonstelling is er een uitgebreid programma. Het programma bestaat onder meer uit een serious game en laagdrempelige lezingen. Bovendien wordt op 24 oktober in Natlab door Plaza Futura de ontwikkelingen rondom data in een internationaal perspectief geplaatst tijdens een conferentie voor professionals.


---------


Tentoonstelling:


Gratis

11:00 - 18:00


Oud V&D-gebouw

Vrijstraat 11

5611 AT Eindhoven


Rest van het programma (lezingen, serious game, conferentie) volgt zo spoedig mogelijk!


---------


DATASTUDIO


In de DATAstudio werken Het Nieuwe Instituut en de gemeente Eindhoven samen rond de vraag hoe je in plaats van een slimme stad, een slimme samenleving kunt worden. Oftewel: wat hebben burgers en buurten aan data en technologie? De DATAstudio organiseert uiteenlopende activiteiten, waaronder de Embassy of Data. Daarbij gaat het steeds om verzamelde data te begrijpen of aan te vullen. We vragen hardop wat we ermee moeten, met die gegevens en technologische mogelijkheden En we kijken wat we ermee kunnen, om samen tot een fijnere buurt te komen. De Embassy of Data betekent de afronding van het driejarig programma van de DATAstudio.

Facebook Event

Location