hello designer tour

Kenniscafé oktober 2017

In deze editie:


MAMDT Works

Binnen MAMDT werken studenten aan zeer uiteenlopende projecten. Soms is dit binnen de kaders van het onderwijs, soms zijn het eigen projecten. In dit blok presenteren we in een tweetal korte sessies een aantal inspirerende voorbeelden van lopende studentprojecten binnen onze academie.


Raoul Boers | Journalistiek, of: Hoe democratie te vermarkten in een tijdperk van populisme en mediascepsis.

Bij de laatste Tweede Kamer-verkiezingen werd er in Limburg en in andere grensgebieden door een groot deel van de bevolking rechts gestemd. Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De PVV heeft aangegeven in zeven gemeenten mee te willen dingen naar zetels in de gemeenteraad. Ontwikkelingen als deze onderstrepen het belang van twee thema’s die bij Media Valley centraal staan: "Immersive Journalism" en “Smart Citizenship”. Deze thema’s zijn sterk met elkaar verbonden, want een mediawijze en objectief geïnformeerde burger is een slimme burger die participeert en politiek en sociaal bewogen is.


Oscar Bastiaens | VR en de daadwerkelijke realiteit

In zijn presentatie zal Oscar kijken naar de ontwikkelingen van Virtual Reality en met name 360 graden video. Na het produceren en regisseren van verschillende 360-films kan hij nu terugkijken op wat precies de toegevoegde waarde van VR is, waarom de potentie van het medium nog niet volledig benut wordt en schetst hij een mogelijke toekomst van het medium.

Facebook Event

Location