hello designer tour

A-Z night #3: Show me - The art of presenting

ENG

Creatives’ meetup for makers, thinkers and students of the creative industry. The evening's recipe: lots of hands-on inspiration, sophisticated speakers - Anneleen Swillen, Matylda Krzykowski and Richard Venlet (AUS) - with quirky perspectives and performances on the theme of presenting artistic work. All talks are in English.


NL

Creatives' meetup.

Een opeenstapeling van hands-on inspiratie, clashende projecten en saillante sprekers die het podium bestijgen met eigenzinnige perspectieven. Verwacht geen brave consensus. Maar avonden met provocatie, interactie — en nu en dan een artistieke stomp in de maag. Voor en door makers, denkers en studenten uit de creatieve industrie.


Artistiek werk maken is één ding. Maar hoe je je werk presenteert is iets anders. Hoe pak je dit fysiek en online aan? Hoe verhoud je je tot anderen? Tijdens A-Z night #3 staat de rol van presentatie van artistiek werk centraal. Makers en denkers tonen opvallende voorbeelden en perspectieven en gaan in dialoog over ‘dat’ wat presenteren kan zijn. De volgende sprekers brengen mogelijkheden — en uitdagingen — in kaart:


Anneleen Swillen (BE)

Uitgangspunt voor deze A-Z night is het doctoraatsonderzoek in de kunsten van Anneleen Swillen omtrent de rol van presentatie binnen de hedendaagse praktijk van kunstsieraden. Daarbij beschouwt zij presentatie als startpunt, medium, oefening én proces — in plaats van statisch eindresultaat of product.


Matylda Krzykowski (PL)

Duizendpoot Matylda Krzykowski ontwerpt, cureert exposities, is directeur van DEPOT BASEL en criticus. Het begrip ‘presentatie’ strekt voor haar ver: ontwerpen moeten communiceren en vervolgens is er een wereld waarin deze ontwerpen plaats moeten krijgen. Ze experimenteert met de grenzen van presentatieformats, zowel fysiek als online, en manieren om verwachtingen van het publiek voortdurend uit te dagen.


RICHARD VENLET (AUS)

Welke invloed heeft de context op de ervaring van kunst? Kunstenaar-architect Richard Venlet onderzoekt de veelzijdigheid door ruimtelijke installaties te creëren waarin hij regelmatig werk van andere kunstenaars betrekt. Zo heeft hij invloed op de presentatie van deze werken. Tijdens A-Z night #3 wijdt hij uit over zijn werk als ruimtelijk kader en de verhouding tussen ‘het autonome kunstwerk’ en zijn context.


De voertaal van A-Z nights is Engels.

Facebook Event

Location